Den blå elastik

BAGGRUNDSådan opstod ideen til Den blå elastik – Hjerte Motion på mountainbike


Som hjertepatient savnede jeg et fællesskab omkring god motion, da genoptræning i faste rammer sluttede.


Der findes rigtig mange gode tilbud og rigtig mange gode tiltag der henvender sig til hjertepatienter, men jeg kunne ikke finde et tiltag der henvender sig til personer der stadig er på arbejdsmarkedet.


Jeg har altid haft kærlighed til cykelsporten, og under mit genoptræningsforløb via Sundhedshuset i Silkeborg, fik jeg igen mod på og lyst til at dyrke motion.


Et par ture på en billig MTB i Nordskoven og senere Vesterskoven så var jeg solgt. Oplevelsen af at cykle i den flotte natur, og samtidig få en rigtig god og varierende motion tiltalte mig rigtig meget.


Jeg har bosat mig i Silkeborg området, netop på grund af den smukke natur. 


Hvis ikke et fællesskab på MTB kan skabes her i Silkeborg - Danmarks outdoor hovedstad -  hvor så?


Og frem for at vente på andre tog initiativ, så tog jeg selv skridtet.


Den blå elastik er etableret i december 2021, og blev financiers af egne midlerDen blå elastik blev i i august 2023 en del af Hjerteforeningen Silkeborg. (Navnet kommer af, at vi til genoptræning fik udleveret en blå elastik der bruges i forbindelse med træning)

Den blå elastik 


Jesper Kriegbaum Kristensen FORMÅLDet er formålet med Den blå elastik at:


Skabe rammen om et mountainbike fællesskab for alle der elsker at komme ud i naturen, har lyst til at dyrke noget motion, og samtidig ønsker at hygge sig og have det sjovt.•Bliv en del af et GRATIS mountainbike fællesskab for alle der  har et ønske om mere frisk luft og motion

•Bliv en del af et GRATIS mountainbike fællesskab for alle der elsker at komme ud i naturen og dyrke noget god motion, hygge os og have det sjovt.

•Bliv en del af et socialt fællesskab, hygge, god motion.

•Bliv en del af et fællesskab der venter på ALLE (vi behøver ikke at køre hurtigere end sidst)

•Bliv en del af et fællesskab der favner bredt, fordi vi alle har kærligheden til fællesskabet, naturen og motion på cyklen med de brede dæk. Den blå elastik er for alle